Auteur: Elise

Bakkie Praat

Wil jij op de hoogte blijven van alle trends, ontwikkelen en updates van de verschillende social media kanalen? In Bakkie Praat praten wij je, onder genot van je favoriete bakkie, bij over alle platformen. Ga er maar eens lekker voor zitten!

Bakkie Praat - Brainpink

Green Screen test voor Facebook Stories

22 maart 2021 - Facebook test met een 'Green Screen' optie voor Facebook Stories. Met de Green Screen feature kun je als gebruiker een overlay creëren en deze plaatsen op een bestaande foto of video. De optie is overgenomen van Instagram, waar de Green Screen optie al te gebruiken is.

Nieuwe functies voor TikTok

16 maart 2021 - TikTok heeft onlangs twee nieuwe functies geïntroduceerd. Met de eerste functie krijgen creators meer controle over de reacties op hun video's. Met de functie 'Filter All Comments' bepalen creators zelf welke reacties op hun video's worden weergegeven. Reacties worden dan alleen getoond bij goedkeuring.

Met de introductie van de tweede functie krijgen gebruikers een extra notificatie wanneer zij een ongepaste of onvriendelijke comment willen plaatsen, met de vraag of zij daadwerkelijk de comment willen plaatsen.

De nieuwe updates hebben als doel om een veilige en positieve omgeving te creëren, waarin creatieve expresse kan floreren.

Originele content voor Instagram wordt nóg belangrijker

Wil jij dat jouw content in de Discover Tab verschijnt? Het Creators account van Instagram (@Creators) heeft tips gegeven om eerder ontdekt te worden. De opvallende uitkomsten? Plaats Reels die inspirerend, fun of entertaining zijn, gebruik muziek van de Instagram muziekbibliotheek en probeer nieuwe dingen uit. Wat je juist niet moet doen? Content plaatsen met een lage resolutie of content dat gerecycled is van andere platforms en logo’s of watermerken bevat.

Dat laatste is opmerkelijk: Instagram hint hiermee op de TikTok video’s die ook geplaatst worden op andere platformen, waaronder Instagram. Wil je dat jouw content eerder ontdekt wordt op Instagram? Creëer dan originele content!

Zou Instagram hiermee de concurrentie met TikTok op het platform uit de weg willen gaan? Zeker weten!

Lees ook onze blog: Instagram Reels: de nieuwe vijand van TikTok?

Snelle stijger: Clubhouse

19 februari 2021 - Sinds kort is de app Clubhouse hot-item en dat is terug te zien in de razendsnelle groei van de app. De app is momenteel #1 op de hitlijst van sociale netwerken en is in het eerste deel van februari al 5 miljoen keer gedownload.

De social media app Clubhouse focust zich op het voeren van constructieve gesprekken, waarbij alles draait om realtime audio. Geen platform gericht op het posten van content en het delen ervan, maar kennisdeling en échte interactie.

De app is nu nog exclusief en op uitnodiging te gebruiken. Dit houdt in dat je uitgenodigd moet worden om de app te kunnen gebruiken.

Lees meer

Direct producten bestellen vanuit YouTube

02 februari 2020 - Normaalgesproken worden Google Video Ads voornamelijk gebruikt voor branding en naamsbekendheid, maar met toevoeging van het shopping element 'Winkelen met TrueView' kun je advertenties nu wel op koopconversie richten. Het enige wat je hier voor nodig hebt is een Google Ads-account, een Merchant Center-account dat gekoppeld is aan Google Ads en video om in te zetten als advertentie. Enorm interessant voor iedereen die online verkoopt!

Lees meer


Deel deze pagina:

Niks missen op marketinggebied?

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, succesvolle usercases, concrete tips & tricks en laat je inspireren.