Quickscan

Corporate identity

Ontbreekt het aan focus om doelgericht aan jouw missie te werken? Lukt het niet om alle ogen binnen de organisatie dezelfde kant op te laten kijken? Dan kan het weleens ontbreken aan een duidelijke corporate identity. Een duidelijke corporate identity geeft de kern van jouw bedrijf weer. Zo bouw jij doelgericht aan jouw bedrijf.

Kern van jouw merk

Kern van jouw merk

Koers voor je merk

Koersbepaling

Doorvertaling naar marketinguitingen

Richting aan marketinguitingen

Wat is een corporate identity?

Een corporate identity, ook wel merkidentiteit, vormt de kern van jouw merk: wie ben je, waar sta je voor, wat zijn jouw drijfveren en welke idealen streef jij na. Een duidelijke, herkenbare corporate identity vormt de basis voor wat je doet en sluit naadloos aan op de doelgroep en de koers voor de lange termijn. Het zorgt ervoor dat jij je onderscheidt ten opzichte van concurrenten en zorgt voor focus. Zo zijn alle ogen binnen jouw bedrijf dezelfde kant op gericht.

Om erachter te komen wat de kern van jouw merk of bedrijf is, gebruiken wij de Golden Cirkle als startpunt:

  • Why: waarom doe je wat je doet;
  • How: hoe doe je wat je doet;
  • What: wat doe je.

Daarna vertalen we deze input naar drie bepalende factoren waardoor jouw merk wordt bepaald. Op deze manier kun jij jouw merkidentiteit inbouwen in de marketingactiviteiten:

  • Gedrag: alle handelingen waarop de doelgroep jouw bedrijf beoordeelt;
  • Communicatie: de verbale en visuele boodschappen die jij overbrengt op de doelgroep;
  • Symboliek: alle symbolen waarmee jij betekenis en herkenning geeft aan jouw merk.

Onze projecten

Bureau Techniek corporate identity

#welovesociety corporate identity

PEC Zwolle Werkt corporate identity

THRLL. corporate identity

CGN corporate identity

Corporate identity Meester en Meester

Onze aanpak

Stap 1 - Een bakje koffie

Onder genot van een bakje koffie gaan we om tafel en bespreken we jouw vraagstuk. We leren jouw bedrijf, jouw doelgroep en de markt beter kennen, gaan dieper in op wie jij bent, waar je voor staat en waar je naar toe wilt.

Stap 2 - Wij gaan aan de slag

Wanneer wij genoeg informatie hebben gaan we aan de slag. Wij creëren een herkenbare en aansprekende corporate identity voor jouw merk en stellen een aantal voorbeelden op hoe jij jouw corporate identity kunt doorvertalen naar marketingactiviteiten.

Stap 3 - Het advies

Wij presenteren de uitkomsten van de corporatie identity aan jou en geven advies. Jij kunt nu aan de slag om jouw corporate identity te vertalen naar verschillende marketinguitingen. Wij helpen je daar graag bij!

Corporate identity op maat

Brainpink is marketing specialist die samen ontwikkeling en verandering creëert. Wij durven, doen en gaan voor een maximale klantbeleving met een verbluffend eindresultaat. Wij vertalen jouw vraagstuk naar concepten en concrete marketingactiviteiten op maat om bij te dragen aan jouw doelstellingen. Ready to boost your business?

Neem contact op
Marketing campagne Kampen

Meer weten over corporate identity?

Heb jij een marketinguitdaging, wil jij eens sparren of gewoon een kopje koffie doen? Neem dan contact met ons op. Boost your business!

Neem contact met ons op

Offerte aanvragen

Leuk je dat een offerte wilt opvragen. Vul hieronder in wat het project in grote lijnen inhoudt en wij nemen contact met je op voor een afspraak.

Niks missen op marketinggebied?

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, succesvolle usercases, concrete tips & tricks en laat je inspireren.