Quickscan

Grafische vormgeving

Huisstijl ontwerpen

Wil jij een huisstijl laten ontwerpen die jouw merkidentiteit versterkt? Lees dan even verder! Een goede huisstijl visualiseert niet alleen jouw bedrijfsnaam en logo, maar versterkt ook jouw merkidentiteit en geeft een veelbelovende eerste indruk van jouw bedrijf.

Huisstijl laten ontwerpen

Een huisstijl ontwerpen is een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Het zorgt ervoor dat jouw bedrijf de aandacht trekt bij de doelgroep en dat de doelgroep jouw bedrijf herkent. Een veelbelovende eerste indruk kun je maar één keer maken, een pakkende huisstijl is daarom van groot belang!

Om met de deur in huis te vallen: er is geen vaste formule voor het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl. Uiteraard werken wij volgens een vaste volgorde. Wij kijken naar het woordmerk, het beeldmerk en een pay-off. Ook de positionering van jouw bedrijf speelt een belangrijke rol. Vanuit hier creëren we een pakkende huisstijl. Wanneer jij tevreden bent over de huisstijl, leggen we de huisstijl vast in een huisstijl handboek. Dit geeft richting aan alle grafische uitingen die mogen volgen.

We ontwerpen vanuit de huisstijl ook een opzet voor naamkaarten, briefpapier en doen een voorstel met afbeeldingen die jij kunt inzetten in communicatie. Hierdoor wordt jouw huisstijl meteen tastbaar.

Een aantal van onze projecten

#welovesociety corporate identity

Bureau Techniek corporate identity

PEC Zwolle Werkt corporate identity

Stamp solid

Sterke eerste indruk

Aandacht van de doelgroep

Aandacht van de doelgroep

Drafting compass solid

Passend bij corporate identity

Onze aanpak

Stap 1 - Een bakje koffie

Onder genot van een bakje koffie gaan we om tafel en bespreken we jouw vraagstuk. We achterhalen jouw wensen en behoeften. Daarnaast leren we jouw bedrijf beter kennen. Dit gesprek vormt de briefing voor de nieuwe huisstijl.

Stap 2 - Wij gaan aan de slag

We gaan aan de slag met jouw wensen. We starten met brainstormen, beginnen met schetsen en werken deze schetsen uit. We bekijken het woordmerk, het beeldmerk en bedenken een passende pay-off. Vanuit daar werken we de huisstijl verder uit en ontwerpen we de huisstijl elementen.

Stap 3 - De presentatie

Wanneer wij tevreden zijn presenteren wij de huisstijl aan jou. Waar nodig werken we de huisstijl bij.

Stap 4 - Huisstijl handboek

Jouw nieuwe huisstijl is af. Wij leggen de nieuwe huisstijl vast in het huisstijl handboek. Dit vormt de basis voor verdere grafische uitingen.

Een huisstijl

Een huisstijl omvat alle visuele elementen die de identiteit van een bedrijf bepalen. Een huisstijl wordt ook wel corporate identity genoemd en verhoogt de herkenbaarheid van jouw bedrijf. Daarnaast zorgt een goede huisstijl ook voor onderscheidend vermogen. Een huisstijl bevat de volgende elementen en wordt vervolgens vastgelegd in een huisstijl handboek:

  • Logo
  • Kleuren
  • Lettertypes
  • Fotografie
  • Indeling
Brainpink 2202 Arno Spaansen

Meer weten over huisstijl ontwerpen?

Heb jij een marketinguitdaging, wil jij eens sparren of gewoon een kopje koffie doen? Neem dan contact met ons op. Boost your business!

Neem contact met ons op

Offerte aanvragen

Leuk je dat een offerte wilt opvragen. Vul hieronder in wat het project in grote lijnen inhoudt en wij nemen contact met je op voor een afspraak.

Niks missen op marketinggebied?

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, succesvolle usercases, concrete tips & tricks en laat je inspireren.