Inhakers op een rij

Inhaken op social media. Niet alleen interessant, omdat je als bedrijf of merk meer publiek bereikt, meer deelacties hebt en juist nieuwe mensen bereikt, maar ook doordat de waarde van je social media bericht stijgt in de ogen van het algoritme.

Inhaker: “Een (social media) bericht dat inhaakt op voorspelbare en onvoorspelbare gebeurtenissen die in de belangstelling staan.”

In de content strategie van onze labels houden wij rekening met de voorspelbare gebeurtenissen, bijvoorbeeld: oud en nieuw, kerst en pasen. Maar vergeet ook zeker de onvoorspelbare gebeurtenissen niet, zoals het boerenprotest op het malieveld. Kijk je mee?

Het boerenprotest

Voor Werkis / verder met werk haakten we in op het boerenprotest in oktober 2019 door een vacature van een trekkerchauffeur te posten. Met het onderschrift gaven we een knipoog richting het protest en met de vacature koppelden we de dienst aan de actualiteit. Het bericht bereikte 1500+ Facebookgebruikers en had bijna 600 weergaven op Instagram, wat uitstekend was gezien het profiel zich in de opstartfase bevond. Er was tot 6+ keer meer betrokkenheid bij het bericht en tot 7+ meer kliks dan normale posts.

Inhaker boerenprotest oktober 2019

COVID-19

Tijdens de corona-crisis haakten we met Werkis / verder met werk in door middel van een quote van Mark Rutte. De inhaker scoorde 95% beter dan de gemiddelde berichten op Instagram, bereikte 2200+ LinkedIn gebruikers en bevatte zo'n 200 betrokkenheidsacties op Facebook.

Inhaker COVID-19 maart 2020

Sinterklaas

Begin december haakten we met Werkis / verder met werk in op Sinterklaas. Door middel van een kort gedichtje werd de doelgroep opgeroepen om zich in te schrijven op de website en zo altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste vacatures bij Werkis. Het bericht bereikte op Facebook meer dan 1400 mensen. Daarnaast werd er op het bericht tot 5+ keer meer geklikt dan reguliere berichten en was er twee keer zoveel betrokkenheid onder de Facebook-gebruikers.

Inhaker Sinterklaas 2019

Deel deze pagina:

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Gerelateerde diensten

Content marketing

Social media marketing

Niks missen op marketinggebied?

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen, succesvolle usercases, concrete tips & tricks en laat je inspireren.