De nieuwe trend inst...
BP 02777

Online marketing

De nieuwe trend: Instagram Reels

Auteur: Roos

Leestijd: 6 minuten

Als je tegenwoordig op Instagram kijkt, kun je er niet omheen: Instagram Reels. De nieuwe functie is razend populair en steeds meer Instagram gebruikers zijn er dol op. Maar wat zijn Instagram Reels eigenlijk? En hoe kun je er zelf mee aan de slag gaan? In deze blog beantwoorden we de meest gestelde vragen en geven we de beste tips!

Wat is Instagram Reels?

Instagram Reels zijn korte video's van maximaal 60 seconden die je kunt maken en delen met je volgers op Instagram. De functie is vergelijkbaar met TikTok en biedt gebruikers de mogelijkheid om creatieve video's te maken met behulp van verschillende tools en effecten. Je kunt muziek, geluidseffecten en filters toevoegen aan je video's om je video zo professioneel mogelijk te maken.

Waarom zou je Instagram Reels gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom je Instagram Reels zou willen gebruiken. Ten eerste is het een geweldige manier om je creativiteit te uiten en jezelf te laten zien aan je volgers op Instagram. Bovendien kan het gebruik van Instagram Reels helpen om je bedrijf of organisatie te promoten en meer volgers te krijgen. Doordat Reels door Instagram worden gepromoot, kunnen ze ook helpen om je bereik te vergroten en nieuwe doelgroepen te bereiken.

Hoe maak je een Instagram Reel?

Het maken van een Instagram Reel is heel eenvoudig. Hier is een stapsgewijze handleiding:

1. Open de Instagram-app en ga naar de camera.
2. Selecteer "Reels" onderaan het scherm.
3. Maak een video of kies links onderaan een video uit je galerij.
4. Kies de lengte van je video (maximaal 90 seconden).
5. Gebruik de tools en effecten om je video te bewerken.
6. Voeg muziek, geluidseffecten of filters toe aan je video.
7. Klik op "Delen" om je Reel te publiceren op je profiel.

Voorbeeld van een Instagram Reel

Het gebruik van Instagram Reels voor bedrijven

Als bedrijf kun je Instagram Reels gebruiken om je bedrijf of organisatie te promoten en meer volgers te krijgen. Door het maken van korte en interessante video's die de aandacht van je publiek trekken, kun je je bedrijf of organisatie onder de aandacht brengen en mensen aanmoedigen om je account te volgen. Bovendien is het een geweldige manier om je producten of diensten te promoten en het bereik van je bedrijf te vergroten.

Opvallen met Instagram Reels (TIPS!)

Nu je weet hoe je Instagram Reels kunt gebruiken voor je bedrijf, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je Reels opvallen tussen alle andere video's op het platform. Hier zijn enkele tips om dat te doen:

 • Zorg ervoor dat je video's van hoge kwaliteit zijn en dat het beeld scherp is.

 • Maak gebruik van achtergrondmuziek die past bij je video en je doelgroep.

 • Kies een thema voor je video's en houd je aan dat thema.

 • Gebruik teksten en ondertiteling om je video's toegankelijker te maken voor een breder publiek.

 • Maak gebruik van hashtags om je video's te categoriseren en vindbaar te maken voor mensen die op zoek zijn naar specifieke inhoud.

Voor- en nadelen van Instagram reels

Instagram Reels biedt veel voordelen voor het vergroten van de zichtbaarheid en betrokkenheid van je account. Het is wel belangrijk om te onthouden dat er ook enkele nadelen zijn, zoals concurrentie en de tijdsinvestering die nodig is om hoogwaardige content te maken. Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen bij het beslissen of Instagram Reels geschikt is voor jouw bedrijf en contentstrategie.

Voordelen van Instagram Reels:

 • Vergroot de zichtbaarheid van je account: Door gebruik te maken van Instagram Reels kun je je bereik vergroten en je doelgroep beter aantrekken. De functie biedt je de mogelijkheid om je video's op de Reels-pagina van Instagram te plaatsen, waardoor de video’s zichtbaar zijn voor een groter publiek.

 • Verbeterde betrokkenheid: Video's hebben over het algemeen een hogere betrokkenheid dan foto's en tekstberichten. Met Instagram Reels kun je korte, creatieve video's maken die je publiek kunnen boeien en betrekken.

 • Mogelijkheid tot het delen van educatieve content: Instagram Reels is niet alleen voor entertainment, maar ook voor educatieve doeleinden. Als je een bedrijf hebt, kun je Reels gebruiken om tutorials of how-to-video's te maken en zo je publiek te onderwijzen over je producten en diensten.

Nadelen van Instagram Reels:

 • Concurrentie: Omdat Instagram Reels nog relatief nieuw is, is er veel concurrentie om op te vallen. Om op te vallen in de menigte moet je creatief en innovatief zijn en je onderscheiden van de rest.

 • Tijdsinvestering: Het maken van hoogwaardige Instagram Reels vereist tijd en energie. Het vergt creativiteit en vaardigheid om inhoud te maken die indruk maakt op je publiek.

 • Afhankelijk van de algoritme: Het aantal weergaven en de betrokkenheid van je Instagram Reels kan worden beïnvloed door factoren zoals timing, hashtags en de kwaliteit van de inhoud.

Wat is het verschil tussen Instagram Reels en Instagram Stories?

Hoewel Instagram Reels en Instagram Stories er vergelijkbaar uitzien, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Allereerst is Instagram Reels meer gericht op het maken van korte, creatieve video's. Deze video's kunnen tot 90 seconden duren en zijn vaak voorzien van muziek, filters en effecten. Instagram Stories daarentegen zijn meer gericht op het delen van momentopnames van je dagelijks leven. Instagram Stories zijn meestal korter en kunnen maar maximaal 15 seconden duren.

Een ander verschil is de manier waarop de twee functies worden weergegeven op Instagram. Instagram Reels hebben een apart tabblad op de profielpagina van de gebruiker en worden ook weergegeven in de feed en de ontdekkingspagina op Instagram, wat zorgt voor groter publiek. Instagram Stories worden daarentegen bovenaan de nieuwsfeed van de gebruiker weergegeven en verdwijnen na 24 uur.

Veel gestelde vragen over Instagram Reels

Kunnen Instagram Reels worden bewerkt nadat ze zijn gedeeld?

Ja, je kunt je Instagram Reel bewerken nadat deze is gedeeld. Als je een fout ontdekt of als je iets wilt aanpassen nadat je een Reel hebt gedeeld, kun je teruggaan naar de Reel en deze bewerken. Je kunt ook de caption, locatie en andere details van je Reel bewerken nadat deze is gedeeld.

Kunnen Instagram reels worden gedownload?

Je kunt je eigen Instagram Reels downloaden door de Reel te openen en op de drie stippen in de rechterbovenhoek te tikken. Kies vervolgens ‘downloaden’ om de Reel op te slaan op je apparaat. Instagram Reels van andere gebruikers kun je niet downloaden, maar wel opslaan. Dit doe je door op de drie stippen rechts onder te tikken en vervolgens ‘opslaan’ te kiezen.

Hoe kan ik meer bereik krijgen met mijn Instagram Reels?

Om meer bereik te krijgen met je Instagram Reels, kun je een aantal dingen doen. Ten eerste kun je hashtags gebruiken om je Reels te categoriseren en gemakkelijker vindbaar te maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in dat onderwerp. Je kunt ook samenwerken met andere contentmakers om je bereik te vergroten en je Reels te promoten op andere sociale media. Zorg er ten slotte voor dat je Reels van hoge kwaliteit zijn en dat je de tijd neemt om creatieve en unieke content te maken.

Hoe sla ik een Instagram Reel op?

Druk rechts onder op de drie puntjes en selecteer vervolgens 'opslaan'. Komt er een reel voorbij in je feed? Klik dan direct rechts onder op opslaan.

BP 02274

Neem contact met ons op!

We helpen je graag verder met je social media strategie!

Artikel delen