Leads genereren zo c...
Core four

Online marketing

Leads genereren: zo creëer jij een stroom aan potentiële klanten

Auteur: Ramiro

Leestijd: 6 minuten

Wil je meer kwalitatieve leads genereren zonder per sé je budget voor betaalde advertenties te verhogen? In het boek van Alex Hormozi, genaamd "$100m Leads" beschrijft Alex de vier meest voorkomende, maar vaak over het hoofd geziene manieren om leads te genereren. Wij leggen er meer over uit.

De methodes die Hormozi beschrijft zijn grofweg onder te verdelen in vier categorieën:

 1. 1-op-1 naar een bekend publiek = Warme benadering (Warm outreach)
 2. 1-op-1 naar een onbekend publiek = Koude benadering (Cold outreach)
 3. Groepsbenadering naar een bekend publiek = Gratis content delen (Posting content)
 4. Groepsbenadering naar een onbekend publiek = Betaalde advertenties (Paid ads)
leads genereren

De ‘Core Four’ is onderverdeeld in vier vakken. Je hebt namelijk mensen die je kent en mensen die je niet kent. Daarnaast heb je de optie om mensen 1-op-1 te benaderen of juist een groep te benaderen.

Laten we eens dieper ingaan op elk van deze "methoden" en bekijken hoe je ze kunt toepassen om kwalitatieve leads te genereren voor jouw bedrijf.

1. Warme benadering (Warm outreach)

Warme benadering maakt gebruik van bestaande relaties waarin al een basis van vertrouwen en bekendheid is. Dit is belangrijk omdat mensen eerder geneigd zijn zaken te doen met iemand die ze kennen en vertrouwen.

Deze methode is vaak effectiever in termen van conversieratio's, omdat het weerstand vermindert en de bereidheid vergroot om open te staan voor jouw aanbod.

Focus op het opbouwen en onderhouden van sterke banden met je netwerk, want deze persoonlijke connecties kunnen deuren openen naar waardevolle zakelijke kansen.

2. Koude benadering (Cold outreach)

Koude benadering houdt in dat je contact zoekt met potentiële klanten die nog geen eerdere interactie met je bedrijf hebben gehad. Deze aanpak kan uitdagend zijn, maar is essentieel om je bereik te vergroten en nieuwe markten aan te boren.

Het vereist goede targeting en een sterke waardepropositie om de aandacht te trekken en interesse te wekken. Om succesvol te zijn met koude benadering, is het belangrijk om onderzoek te doen naar je doelgroep en een gepersonaliseerde boodschap te creëren die past bij hun wensen en behoeften.

3. Gratis content delen (Post free content)

Het delen van gratis content positioneert jou als een autoriteit in jouw vakgebied en bouwt vertrouwen op met je doelgroep. Deze strategie trekt leads aan door hen eerst waarde te bieden, wat de weg vrijmaakt voor verdere engagement en uiteindelijk conversies.

Het helpt bij het opbouwen van een duurzame relatie en bevordert de loyaliteit en merkbewustzijn. Door consistent kwalitatieve content te delen die inspeelt op de behoeften en uitdagingen van je doelgroep, bouw je vertrouwen en trek je potentiële klanten aan. Zorg ervoor dat je content praktisch en informatief is.

Voorbeelden:

 • Blogposts
 • Webinars
 • E-books
 • Instructievideo's
 • Nieuwsbrieven

4. Betaalde advertenties (Run paid ads)

Betaalde advertenties bieden de mogelijkheid om je boodschap snel en effectief te verspreiden onder een specifieke doelgroep. Hiermee kun je jouw advertenties richten op de meest relevante gebruikers wat direct verkeer en leads kan genereren.

Deze methode is schaalbaar en meetbaar, waardoor je gemakkelijk de resultaten van je investering kunt analyseren en optimaliseren. Experimenteer met verschillende advertentieplatforms en formaten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw bedrijf.

Voorbeelden:

 • Google Ads
 • Meta Ads (Facebook en Instagram)
 • LinkedIn Ads
 • YouTube advertenties
 • Banner advertenties

Conclusie

Er zijn verschillende effectieve manieren om kwalitatieve leads te genereren, elk met hun eigen voordelen. Door een combinatie van warme benadering, koude benadering, het delen van gratis content en betaalde advertenties te gebruiken, kun je een krachtige leadgeneratie strategie creëren die resultaten oplevert.

Experimenteer met elke methode, meet je resultaten en pas je aanpak aan op basis van wat het beste werkt voor jouw bedrijf. Met de juiste inzet en optimalisatie kun je een constante stroom van hoogwaardige leads genereren die je bedrijf helpen groeien.

Wil jij ontdekken welke methoden het beste werken voor jouw organisatie en hoe je deze strategisch kunt toepassen? Neem dan contact met ons op. Onze experts zijn hier om je te helpen elk aspect van je leadgeneratie te optimaliseren.

BP 02233

Hulp nodig met leadgeneratie?

Wij helpen je aan kwalitatieve leads!

Artikel delen