Linkbuilding tips
BP 03754

Online marketing

Linkbuilding en alles wat je er over moet weten als ondernemer

Auteur: Roos

Leestijd: 7 minuten

Als ondernemer wil je jouw website zo hoog mogelijk laten scoren in Google. Het is daarom van groot belang om te investeren in linkbuilding. Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Door middel van linkbuilding kun je de autoriteit van jouw website verhogen, waardoor Google jouw website hoger gaat ranken in de zoekresultaten. Maar wat is linkbuilding precies en hoe kun je dit het beste aanpakken als ondernemer? In dit artikel geven wij jou waardevolle informatie over linkbuilding.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het verkrijgen van links van andere websites naar jouw eigen website. Hoe meer links er naar jouw website verwijzen, hoe belangrijker Google jouw website zal vinden. Google ziet deze links namelijk als een soort aanbevelingen van andere websites. Hierdoor wordt jouw website gezien als betrouwbaarder en waardevoller voor de gebruiker.

Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat niet alle links evenveel waarde hebben. Een link van een website met een hoge autoriteit heeft bijvoorbeeld meer waarde dan een link van een website met een lage autoriteit. Het is dus van belang om te investeren in kwalitatieve links van websites die relevant zijn voor jouw branche.

Waarom linkbuilding goed is voor je SEO

Linkbuilding is goed voor jouw SEO omdat het kan helpen om de zichtbaarheid en autoriteit van jouw website te vergroten. Zoekmachines zoals Google zien links van andere websites als een indicatie van de waarde en relevantie van jouw website.

Hoe kun je linkbuilding het beste aanpakken?

Als ondernemer kun je op verschillende manieren aan linkbuilding doen. Hieronder bespreken wij de meest effectieve methodes:

1. Gastblogs schrijven

Een goede manier om aan kwalitatieve links te komen is door gastblogs te schrijven voor andere websites. Hierbij schrijf je een artikel voor een andere website, waarbij je een link naar jouw eigen website plaatst. Het is hierbij wel belangrijk om alleen te gastbloggen voor websites die relevant zijn voor jouw branche.

2. Broken link building

Bij broken link building ga je op zoek naar links op andere websites die niet meer werken. Vervolgens bied je de eigenaar van de website een alternatieve link aan, waarbij je verwijst naar jouw eigen website. Op deze manier creƫer je kwalitatieve links en help je de eigenaar van de website om de broken link te repareren.

3. Social media

Ook via social media kun je aan linkbuilding doen. Door regelmatig waardevolle content te delen op jouw social media kanalen, vergroot je de kans dat andere websites jouw content delen en hierbij naar jouw website linken. Deel waardevolle content op social media en maak gebruik van hashtags om het bereik te vergroten. Dit kan ook helpen om mensen te bereiken die geĆÆnteresseerd zijn in jouw niche en die mogelijk willen linken naar jouw content.

4. Infographics

Het maken van infographics is een effectieve manier om aan kwalitatieve links te komen. Infographics zijn visuele weergaven van informatie, waarbij je informatie op een creatieve manier presenteert. Hierdoor zijn infographics zeer geschikt om te delen op andere websites.

5. Gebruik van startpagina links

Startpagina links kunnen een handige en snelle manier zijn om verkeer naar je website te leiden en je zoekmachine rankings te verbeteren. Startpagina's zijn websites die een verzameling links bevatten naar andere websites in een bepaalde categorie of onderwerp. Door een link naar jouw website op een startpagina te plaatsen, kun je potentiĆ«le bezoekers aantrekken die geĆÆnteresseerd zijn in jouw onderwerp of niche. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van startpagina links. Zorg ervoor dat je alleen links plaatst op startpagina's die relevant zijn voor jouw website en vermijd het gebruik van spamtechnieken om links te verkrijgen. Het plaatsen van links op irrelevante startpagina's of het kopen van links kan juist leiden tot een lagere ranking in de zoekresultaten of zelfs tot een penalty van zoekmachines.

BR102345 min

Waarom linkbuilding uitbesteden?

Het uitbesteden van linkbuilding aan een professioneel bureau heeft verschillende voordelen. Ten eerste hebben deze bureaus vaak meer ervaring en expertise in het verkrijgen van kwalitatieve backlinks. Ze hebben de juiste tools, technieken en contacten om links te krijgen van relevante en betrouwbare websites. Ten tweede kan het uitbesteden van linkbuilding je veel tijd besparen. Het is een tijdrovend proces om backlinks te verkrijgen en te onderhouden. Door het uit te besteden, kun je je richten op andere aspecten van je bedrijf en hoef je je geen zorgen te maken over het verkrijgen van backlinks.

Ten derde kan een professioneel linkbuilding-bureau je helpen bij het ontwikkelen van een effectieve linkbuilding strategie die aansluit bij jouw specifieke doelstellingen en behoeften. Ze kunnen je adviseren over de beste aanpak en je ondersteunen bij het uitvoeren van deze strategie. Ten slotte kan het uitbesteden van linkbuilding je ook beschermen tegen mogelijke risico's. Google hanteert strikte richtlijnen voor het verkrijgen van backlinks en het overtreden van deze richtlijnen kan leiden tot een lagere positie in de zoekresultaten of zelfs tot het verwijderen van je website uit de zoekresultaten. Door het uit te besteden aan professionals, kun je er zeker van zijn dat jouw linkbuilding-activiteiten in overeenstemming zijn met de richtlijnen van Google.

Kortom, het uitbesteden van linkbuilding kan leiden tot een effectievere linkbuilding strategie, tijdsbesparing, advies en bescherming tegen risico's. Als je serieus bent over het verbeteren van de SEO-prestaties van je website, is het overwegen van het uitbesteden van linkbuilding zeker de moeite waard.

Waarom een linkbuilding strategie?

Een linkbuilding strategie is belangrijk omdat het kan helpen om de zichtbaarheid en autoriteit van jouw website te vergroten. Een goede linkbuilding strategie kan ook helpen om meer verkeer naar jouw website te trekken en jouw merkbekendheid te vergroten. Wanneer andere websites naar jouw website linken, kan dit jouw website als een autoriteit binnen jouw niche positioneren en jouw publiek helpen vertrouwen in jouw merk te krijgen.

Een linkbuilding strategie kan echter ook verkeerd worden gebruikt en kan nadelige gevolgen hebben voor jouw SEO als het niet goed wordt uitgevoerd. Het is daarom belangrijk om een strategie te hebben die zich richt op het verkrijgen van kwalitatieve links van relevante en betrouwbare websites, en om te vermijden dat er te veel geoptimaliseerde links worden gebruikt, die als spam kunnen worden beschouwd.

Kortom, een effectieve linkbuilding strategie kan een belangrijke bijdrage leveren aan de groei en het succes van jouw website, maar het is belangrijk om het op een verantwoorde en strategische manier uit te voeren.

Linkbuilding tips

  • Maak waardevolle content: CreĆ«er content die mensen graag willen delen en waarover ze willen praten. Het kan een blogpost, een infographic of een video zijn. Hoe waardevoller de content, hoe meer kans dat mensen ernaar willen linken.

  • Identificeer relevante websites: Zoek naar websites die relevant zijn voor jouw niche en doelgroep. Kijk naar de websites van concurrenten en kijk waar zij naar linken.

  • Neem contact op met website-eigenaren: Stuur een persoonlijk bericht naar de eigenaren van relevante websites en vraag of ze geĆÆnteresseerd zijn in het linken naar jouw content. Zorg ervoor dat je hen laat weten waarom jouw content waardevol is voor hun publiek.

  • Maak gebruik van directories: Voeg jouw website toe aan relevante directories en zorg ervoor dat je vermeldingen up-to-date zijn.

Belangrijk om te onthouden: Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Het is beter om een paar goede links te hebben van relevante websites dan veel links van websites die niet relevant zijn. Zorg er ook voor dat jouw links organisch en natuurlijk lijken, omdat te veel geoptimaliseerde links als spam kunnen worden beschouwd en nadelig kunnen zijn voor jouw SEO.

Verschil tussen een follow link en een no follow link

Er is een verschil tussen een follow link en een no follow link. Een follow link is een hyperlink waarbij zoekmachines de link volgen en de bestemmingspagina indexeren. Dit betekent dat de link kan bijdragen aan de zoekmachine ranking van de bestemmingspagina en het doel van de link, zoals het verbeteren van de autoriteit van de website.

Een no follow link is een hyperlink waarbij zoekmachines de link niet volgen en de bestemmingspagina niet indexeren. Dit betekent dat de link niet kan bijdragen aan de zoekmachine ranking van de bestemmingspagina en het doel van de link, zoals het voorkomen van spam of het adverteren van betaalde links.

No follow links worden vaak gebruikt in reacties op blogs, forums en sociale media. Dit helpt bij het voorkomen van spam op deze platforms en zorgt ervoor dat links die geplaatst worden door adverteerders of gesponsorde inhoud niet worden meegenomen in de zoekmachine ranking. Follow links worden vaak gebruikt in interne links en in backlinks, waarbij de kwaliteit van de link en de relevantie van de bestemmingspagina een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de zoekmachine ranking van de bestemmingspagina.

Er zijn geruchten dat google dit onderscheidt en als je dus bijvoorbeeld alleen maar follow links hebt, dat het mogelijk ook een vorm van spam is. Daarom is een juiste verhouding tussen no-follow en follow links altijd belangrijk. Veel bureaus hebben rond de 60/70 procent follow links en 30/40 procent no-follow links.

Nick

Neem contact met ons op!

We helpen je graag verder met je linkbuilding strategie!

Artikel delen