Professionele bedrij...
Lex lachend met camera

Foto & Video

9 voordelen aan een professionele bedrijfsvideo

Auteur: Roos

Leestijd: 4 minuten

Je homepage is eindelijk af, wordt overheerst door de vele lappen tekst en slechts enkele afbeeldingen springen in het oog. Gefeliciteerd, je bent zojuist de aandacht van de bezoeker verloren. Dit terwijl een bedrijfsvideo veel meer opvalt en klanten sneller aan je pagina of bedrijf zal laten binden. Door bewegend beeld toe te passen zullen bezoekers langer op je website verblijven. Een professionele bedrijfsvideo is dus relevanter dan ooit. In deze blog delen wij de voordelen met jou!

1. De doelgroep ziet in Ć©Ć©n oogopslag wie je bent en wat je doet

Met een bedrijfsvideo kun je in 1 Ć  1.5 minuut laten zien wat je als organisatie doet en wat je te bieden hebt aan je doelgroep. Een bedrijfsvideo is een goede manier om als organisatie te delen wie je bent, wat je wilt uitstralen en wat je doet. De bedrijfsvideo biedt een unieke behind the scenes experience van de organisatie waarmee je op transparante wijze de waarde van jouw producten of dienstverlening kan toelichten.

2. Een bedrijfsvideo is een persoonlijke en unieke vertaling van je huisstijl

Een goede bedrijfsvideo is in lijn met de identiteit en huisstijl van je onderneming. Dit kan door het toepassen van verschillende effecten, kleuren en sferen. Zo neem je de doelgroep mee in de boodschap die je als organisatie wilt overbrengen. Het maakt de video uniek, persoonlijk en onderscheidend van de concurrentie.

3. Proef de sfeer in minder dan 60 seconden

De meeste bedrijfsvideo's worden op de werkplek opgenomen en laten de herkenbare gezichten zien van de drijvende krachten van de organisatie. Zo krijgen (potentiƫle) klanten meteen een goed beeld van de locatie en de mensen. Wanneer klanten, nieuwe collega's of andere betrokkenen dan op locatie langskomen herkennen ze direct de omgeving en de medewerkers uit de video.

4. Een professionele bedrijfsvideo zorgt voor vertrouwen

Het belangrijkste aan je bedrijfsvideo is het promoten van de organisatie en het benadrukken van de unique selling points van jouw bedrijf. Zo laat je een goede indruk achter bij je klanten en dat geeft vertrouwen in je organisatie. Je werkt op deze manier al aan de relatie met (potentiƫle) klanten voordat je deze hebt gezien of gesproken.

5. Maak het consumeren van content makkelijker

Hoe speel je met jouw content in op de korte spanningsboog van tegenwoordig? Juist, met een toffe video! Mensen hebben minder tijd en raken steeds meer verdwaald in het grote aanbod aan content. Teksten kosten te veel tijd om door te lezen, deze worden dus overgeslagen. Daarnaast zegt beeld natuurlijk altijd meer dan woorden. Do we need to say it again?

6. Creƫer een nog groter bereik via social media

Jouw toffe bedrijfsvideo kun je natuurlijk voor meerdere kanalen gebruiken. Deze voegt niet alleen waarde toe aan je website of social media kanalen, ook in advertenties of andere campagnes is dit beeldmateriaal relevant. Door het herhalen van de video op verschillende kanalen zorg je voor herkenning en een nog groter bereik.

7. Een bedrijfsvideo zorgt voor herkenning en naamsbekendheid

Een goede bedrijfsvideo zorgt voor herkenning en een verbeterde naamsbekendheid. Mensen slaan beelden sneller op dan woorden. Jouw bedrijfsvideo wordt dus beter onthouden. Daarnaast is een video gemakkelijk te delen met vrienden, familie, kennissen of collegaā€™s.

8. Claim een hogere plek in de zoekmachines

Door het plaatsen van videoā€™s op je website kom je hoger in de resultaten van zoekmachines. Google ziet hoeveel weergaven jouw video heeft en zet dat om in een hogere ranking in de zoekresultaten. Zo word je sneller gevonden door potentiĆ«le klanten en verhoog je de kliks en hopelijk ook de conversies.

9. Houd de aandacht van je bezoeker vast

Bewegend beeldmateriaal houdt de aandacht van je websitebezoekers langer vast. We zijn nou eenmaal allemaal gevoeliger voor beeld dan voor tekst. De bezoekers blijven na het kijken van de bedrijfsvideo langer op jouw website en dat vergroot de kans dat ze contact met je opnemen.

Artikel delen