Zo haal je het meest...
BR102643

Online marketing

Zo haal je het meeste uit jouw landingspagina!

Auteur: Roos

Leestijd: 4 minuten

Als het gaat om het creëren van effectieve marketingcampagnes, is het hebben van een sterke landingspagina van groot belang. Een goede landingspagina kan het verschil maken tussen een succesvolle campagne met veel conversies en een mislukte campagne met weinig resultaten. In deze blog ga ik dieper in op wat een landingspagina is, waarom het belangrijk is om er een te hebben en geef ik twaalf tips waarmee je een effectieve landingspagina kunt maken die je conversies verhoogt. Op het eind laten we ook een mooi voorbeeld zien van een goede landingspagina. Of je nu een ervaren marketeer bent of net begint met online marketing, deze blog is bedoeld om je te helpen bij het creëren van landingspagina's die echt werken. Laten we beginnen!🚀

Wat is een landingspagina?

Een landingspagina is een specifieke online pagina die ontworpen is om de bezoeker over te halen naar een bepaalde actie, zoals het kopen van een product of het downloaden van een whitepaper. In tegenstelling tot de homepagina van een website, die een algemeen overzicht biedt van een bedrijf, is een landingspagina gericht op een specifiek doel en een specifieke doelgroep.Een landingspagina kan bijvoorbeeld worden gemaakt voor een betaalde advertentie campagne, waarbij de inhoud van de pagina is gericht op de advertentie en de bezoeker wordt aangestuurd naar de volgende stap in het conversieproces. Door een landingspagina te gebruiken die specifiek is gericht op de advertentie, kan het conversiepercentage worden verhoogd en is de kans op meer succesvolle conversies groter.

Waarom een landingspagina?

Er zijn verschillende redenen waarom het maken van een landingspagina voordelen kan hebben:

 • Conversies verhogen: Een landingspagina is ontworpen om de aandacht van de bezoeker te trekken en de bezoeker te overtuigen om een bepaalde actie te ondernemen, zoals het invullen van een formulier, het kopen van een product of het downloaden van een whitepaper. Door een landingspagina te maken die specifiek is gericht op een bepaald doel, kunt u uw conversieratio's verbeteren.

 • Targeting van specifieke doelgroepen: Met een landingspagina kunt u uw boodschap richten op een specifieke doelgroep, zoals bezoekers die van een specifieke advertentie of zoekopdracht komen. Door relevante inhoud aan te bieden die specifiek gericht is op hun interesses of behoeften, kunt u uw conversieratio's verder verbeteren.

 • Verbetering van de gebruikerservaring: Een landingspagina is ontworpen om de gebruikerservaring te verbeteren door de bezoeker direct naar de informatie te leiden die zij zoeken. Door een duidelijke, goed ontworpen landingspagina te bieden die relevant is voor de zoekopdracht of advertentie, kunt u de gebruikerservaring verbeteren en het vertrouwen van de bezoeker vergroten.

 • Meten van de prestaties: Door een landingspagina te maken, kunt u specifieke acties van uw bezoekers volgen en meten, zoals het aantal conversies, klikken en bounce rates. Dit kan u helpen uw marketingstrategieën verder te verfijnen en te optimaliseren voor betere prestaties.

Kortom, het maken van een landingspagina kan helpen uw conversieratio's te verbeteren, uw boodschap gerichter te richten op specifieke doelgroepen, de gebruikerservaring te verbeteren en de prestaties van uw marketingcampagnes te meten.

BR102456

Tips voor een goede landingspagina

 1. Beginnen met logo (of herkenbaar beeld) voor vertrouwen.

 2. Vormgeving landingspagina en advertentie moeten hetzelfde zijn (dezelfde afbeeldingen tekst)

 3. Plaats de pitch links en de main visual rechts.

 4. Gebruik een goede en duidelijke kop voor de pitch.

 5. Zorg er voor dat de pitch alle essentiële vragen beantwoord (duidelijk, kort en krachtig uitleggen waarom mensen het nodig hebben).

 6. Geef de drie belangrijkste voordelen in een opsomming boven aan de landingspagina.

 7. Plaats onder de elevator pitch een call to action knop.

 8. Zorg voor een sterke main visual foto, video of infographic (met achterliggende waarde voor de doelgroep).

 9. Als je een video gebruikt, gebruik dan een video die voorspelbaar, kort en krachtig is en gebruik een play knop!

 10. Communiceer schaarste en laat zien hoe vaak iets al is verkocht. (vandaag .. keer gekocht/ gedownload of nog maar .. plekken)

 11. Laat reviews zien voor meer vertrouwen.

 12. Gebruik maar 1 call to action en zorg dat die goed opvalt! Laat deze eventueel vaker terug komen.

Voorbeeld van een landingspagina

Hier vind je een mooi voorbeeld van een goede landingspagina!

Nick

Neem contact met ons op!

We helpen je graag verder met je landingspagina!

Artikel delen