Schermafbeelding 2023 05 18 om 10 34 44
Een nieuwe look voor...

Strategy & Identity

Een nieuwe look voor Rijschool van Eden

Een nieuwe look voor Rijschool van Eden

Graphical

Dennis van Eden is in 2020 gestart met zijn autorijschool. In die tijd heeft hij zelf een logoā€™tje in elkaar geknutseld en met bloed, zweet, tranen en heel veel vrije tijd een website gebouwd. UĢˆberhaupt een knappe prestatie voor een autorij-instructeur. Je moet een ontwerper tenslotte ook niet in een auto zetten om iemand leren rijden... Ieder zijn vak zullen we maar zeggen.

Klant:
Rijschool van Eden

Opdracht:
Nieuwe huisstijl

Om de tafel!

Gelukkig kwam Dennis tot het inzicht dat het tijd was voor vernieuwing. Een nieuw logo met bijpassende huisstijl en een nieuwe website die de jonge doelgroep moet aanspreken. En Dennis durft te dromen. In de toekomst wil hij meer zijn dan een eenpitter. Hij fantaseert over een franchise-concept waar meerdere instructeurs zich kunnen aansluiten om bij Van Eden les te geven. Wellicht ook wel motorrijles of zelfs vrachtwagens. Dennis is dus niet bang om te vernieuwen en durft groots te denken.

We zijn met Dennis om tafel gegaan om te bespreken wat zijn wensen waren met betrekking tot de nieuwe huisstijl. Dennis was daar eigenlijk heel duidelijk over. Als het maar niet op dat van concurrenten lijkt en als het maar opvallend is. Eigenlijk een vrijbrief om onze creativiteit in te zetten om tot een mooi resultaat te komen.

De vernieuwde Rijschool van Eden

Onze handen jeuken! Een leuke opdracht om mee aan de slag te gaan. Weinig kaders, als het de doelgroep maar aanspreekt en de vrije hand om iets moois te maken. Dat is nog eens een lekkere briefing. Wat wel duidelijk uit de briefing naar voren kwam, was dat rijschool in het logo klein mocht worden gepositioneerd.

Achter de Mac zijn we gaan kijken wat het meest passend is bij de uitstraling die we voor
ogen hebben. Denk aan stoer, opvallend, modern, fris en jong. Maar ook dynamisch, het is tenslotte een rijschool. We voelen beweging, voorwaarts, ontwikkelen. Dat zijn de dingen die je moet kunnen waarnemen als je het logo ziet en vooral stevig. Het grootste reclamebord is de lesauto zelf waar Dennis in rijdt dus als die in een flits voorbij rijdt, dan wil je dat de mensen Van Eden zien.

Zo gezegd zo gedaan. Maak kennis met de vernieuwde Rijschool van Eden.

background image

Is jouw huisstijl ook aan een opfrisbeurt toe?